ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Таблетки з QR-кодом допоможуть вирішити проблему з дозуванням

Дослідники Копенгагенського університету розповіли про нову розробку - унікальний лікарський засіб з QR-кодом. Ліки зроблені у вигляді таблеток з даними про дозу речовини, яка необхідна пацієнту.
На таких таблетках вказані прізвище та ім'я пацієнта, а також додаткові відомості, які можуть бути важливі в процесі лікування. QR-код формують з речовин самого препарату за допомогою друку на струменевому принтері. Оболонка таблетки зроблена з їстівного матеріалу. Основа QR-коду - молочна кислота, етанол і харчовий барвник.
Це відкриття допоможе лікарям створювати спеціальні препарати з вмістом певної кількості лікарських речовин, які необхідні конкретній людині. Такий підхід більш індивідуалізований і оптимальний для ефективного лікування.
Важливо відзначити, що фармацевтичні корпорації виробляють таблетки у великих масштабах з певними дозуванням. У таких випадках лікарі призначають людям прийом медикаментів по кілька разів на день, щоб потрібну кількість корисної речовини потрапило в організм.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: НОВИНИ GMP