ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Суперкомп'ютер діагностував рідкісний тип лейкемії

Технологія підтримки прийняття рішення лікаря IBM Watson допомогла японським лікарям діагностувати рідкісний тип лейкемії і визначити відповідне лікування для нього.
За словами професора молекулярної терапії Інституту медичних наук Токійського університету Арінобу Тодзіо, спочатку пацієнтці був поставлений діагноз «гострий мієлоїдний лейкоз» - захворювання крові, яке характеризується швидким зростанням аномальних незрілих лейкоцитів. Вона успішно пройшла хіміотерапію, проте її відновлення протікало надзвичайно повільно. Це наштовхнуло лікарів на думку, що діагноз був поставлений не вірно.
Для перевірки своєї гіпотези лікарі звернулися за допомогою до компанії, яка розробила суперкомп'ютер IBM Watson. Система здатна аналізувати тисячі генетичних мутацій, а також обробляти дані останніх наукових досліджень. На основі аналізу суперкомп'ютер представляє найбільш ймовірний діагноз і схему лікування з урахуванням індивідуальних особливостей пацієнта.
«Для того щоб вручну перевірити, які з тисячі мутацій мали значення для діагностики, пішло б кілька тижнів. Watson зробив це за 10 хвилин », - пояснив лікар.
Тодзіо також розповів, що з липня минулого року Watson допоміг точно діагностувати різні гематологічні захворювання в 70-80 випадках з 100.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: VADEMEC