ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

   Дослідники з США були натхнені проміжними результатами дослідження, в якому перевірялася концептуально нова вакцина проти грипу, яка, як вони сподіваються, одного разу зможе захистити людей як від сезонного, так і від пандемічного грипу. «Ми дуже натхнені тим, що попередні дані переконливо показують ефективність препарату з точки зору стимулювання захисної і тривалої імунної відповіді», - повідомили автори Infectious Disease News. Творці нового щеплення розраховують на стійкий захист від пандемічних штамів грипу за допомогою одноразової вакцинації.
   Кандидат на основі химерного гемаглютиніну (cHA) націлюється на консервативний каркас гемагглютінінового поверхневого білка, а не на його глобулярну головку. Головка гемаглютиніну, яка пов'язує вірус грипу з клітинами-господарями, є об'єктом впливу сучасних протигрипозних вакцин, проте вона постійно мутує, що призводить до необхідності часто оновлювати склад сезонних вакцин. З іншого боку, консервативний каркас залишається більш-менш стійким.
   Для оцінки препарату було проведено рандомізоване сліпе багатоцентрове дослідження першої фази за участю здорових дорослих у віці від 18 до 39 років. Згідно із заявою вчених, новий кандидат виявився перехресно реактивним як для циркулюючого в даний час вірусу людського грипу, так і для субтипов пташиного грипу і інфекції кажанів.

Джерело: HEALIO