ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Спортивний допінг допоможе людям, що страждають від психічних розладів

Гормон еритропоетин в основному виробляється в нирках. Він бере участь у створенні еритроцитів. Також еритропоетин здатний підвищувати продуктивність спортсменів. За це гормон визнаний допінгом. У новому дослідженні, проведеному співробітниками Університету Барселони, брали участь 79 осіб з депресією або біполярним розладом, пише Zee News.

40 добровольцям протягом 9 тижнів давали еритропоетин, а іншим - плацебо. Вчені виявили, що люди, які одержували гормон, стали набагато краще справлятися з нейропсихологічні тестами. Еритропоетин позитивно впливав на вербальну пам'ять, концентрацію уваги і здатність до планування.

Так, у добровольців, яким давали еритропоетин, вищезгадані когнітивні функції покращилися на 11%, а в учасників з контрольної групи - всього на 2%. Позитивний ефект зберігався протягом 6 тижнів після закінчення лікування. Фахівці відзначають: важливо контролювати рівень еритроцитів у людей, які отримують еритропоетин. Крім того, такі препарати протипоказані курцям і тим, хто схильний до утворення тромбів.
За матеріалами MEDdaily