ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Штучний інтелект діагностує патології сітківки ока

Компанія Ping An Technology оголосила про успішне завершення клінічного дослідження першої в світі інтелектуальної системи скринінгу захворювань сітківки, в якій задіяна технологія оптичної когерентної томографії ОКТ - безконтактний і неінвазивний метод діагностики, який дозволяє отримувати зображення сітківки in vivo з високою роздільною здатністю.
Це перша в світі система скринінгу на основі штучного інтелекту, яка включає в себе пристрій для візуалізації сітківки ока і програмне забезпечення для виявлення патологій.
Клінічне дослідження, яке почалося в грудні 2018 року і охопило 784 людини, проводилося в трьох відомих дослідницьких центрах Китаю. Точність нової системи практично досягала 100%.
З урахуванням таких надихаючих результатів, компанія заявила, що «штучний інтелект буде надзвичайно корисний для медичних установ в майбутньому»: включення штучного інтелекту в схеми скринінгу вкрай важливі для своєчасного виявлення захворювань очей, яке дозволяє отримати максимальні переваги від будь-якої схеми терапії.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: PHARMA PHORUM