ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Щепитися від правця і дифтерії можна набагато рідше.

У всіх країнах світу після того, як дитина ще в перші роки життя буде зроблено щеплення проти правця і дифтерії, прийнято проводити повторні вакцинації проти цих хвороб кожні 10 років. А вчені вважають, що цей інтервал можна збільшити до 30 років.

Американські дослідники знайшли ефективний спосіб зменшення невиправданих витрат на медичні процедури - істотного зниження таких витрат можна домогтися за допомогою збільшення тимчасового інтервалу між так званими бустер-ін'єкціями, повторної вакцинацією проти правця і дифтерії.

Зараз кожна дитина отримує перше щеплення проти цих хвороб у віці 3-х місяців, після чого протягом 16 років кілька разів проводиться ревакцинація, згідно зі спеціальним графіком, схваленому ВООЗ.

Надалі повторні щеплення проти правця і дифтерії рекомендовано робити кожні 10 років.

А вчені з університету Орегона медичного університету в місті Портленд (Oregon Health & Science University, Portland), провели аналіз зразків крові 546 дорослих американців різного віку.

Дослідники порівняли показники рівнів антитіл до збудників дифтерії і правця і виявили, що навіть у тих учасників дослідження, які отримували бустер-ін'єкції більш ніж 30 років тому, імунна система була в змозі забезпечити надійний захист від бактерій, що викликають ці хвороби.

Автори цього дослідження повідомляють, що ризик розвитку правця найбільш високий у тих дорослих громадян, які не були щеплені від цієї хвороби в дитинстві - таке явище спостерігається в США в основному серед літніх іммігрантів. А дифтерія в США практично не зустрічається протягом кількох десятиліть - за останні 15 років в цій країні було зареєстровано всього 5 випадків хвороби.

За матеріалами: Медпортал «Здоров'я України»