ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Розроблена унікальна система доставки ліків

Дослідницька група, очолювана інженером-хіміком Робертом Ленгера, а також гастроентерологом і біомедиком Джованні Траверсе, придумала цю систему в процесі пошуків ефективних рішень для системи доставки ліків з пролонгованим вивільненням, які можна застосувати в лікуванні інфекційних захворювань.

Група створила капсулу, яка після проковтування розгортається в формі зірки з шістьма кутами як тільки вона досягне шлунка. В силу балансу розміру, форми, хімічних і механічних властивостей «зірка» може зберігатися в шлунку протягом декількох тижнів. Кожен її кут містить лікарську речовину, яке вивільняється з заданим темпом. Відпрацювавши своє, «зірка» деградує і виводиться природним шляхом через кишечник.

Однак ця система зіткнулася на практиці з масою обмежень, перш за все через малої місткості. Тоді дослідники розробили систему «ліки на котушці» з силіконом, яка може утримувати і вивільняти не менше 10 грамів препарату протягом одного місяця. Всі таблетки на котушці одночасно випускають задану кількість препарату в шлунок. Після того, як котушка витратить весь свій запас ліків, вона також виводиться природним шляхом через кишечник.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: EUROPEAN PHARMACEUTICAL REVIEW