ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Російські лікарі імплантували пацієнтові унікальну заміну серця

Співробітники Сибірського біомедичного центру ім. Е. Н. Мешалкина (Новосибірськ) стали першими в Росії фахівцями, що встановили пацієнту два штучних серця. Відомо, що пацієнт - 20-річна дівчина, яка постраждала під час нападу, передає РІА "Новости". Під час нападу дівчина отримала кілька ножових поранень, внаслідок чого було пошкоджено серце. 

Відзначався обширний інфаркт міокарда, 80% м'язової тканини серця відмерли. Це спровокувало сильну серцеву недостатність, дистрофічні зміни внутрішніх органів - печінки, нирок, легенів. Коментує керівник Центру хірургії аорти, коронарних і периферичних артерій Олександр Чернявський: "Через змін у внутрішніх органах дівчині неможливо було виконати трансплантацію серця. Єдиним прийнятним методом лікування була механічна підтримка кровообігу - імплантація бівентрікулярной (обох шлуночків серця) підтримки".

Була встановлена ​​компактна система з двома аксіальним насосами, що беруть на себе функцію скорочення серця. Один насос забирає кров з лівого шлуночка серця і перекидає в аорту, другий - перекидає з правого передсердя кров в легеневу артерію. Продуктивність системи цілком порівнянна з роботою серця.

Пояснює лікар-кардіолог Дмитро Доронін: "Зазвичай при недостатності і правого, і лівого відділів серця пацієнтам імплантують насоси з пневматичним приводом. Це громіздкі системи, людина змушена пересуватися з візком, де розташовується компресор, що подає повітря. Христині була встановлена ​​вітчизняна система, яка в сотню разів менше аналога ".

На імплантацію системи у лікарів пішло близько шести годин. На даний момент організм пацієнтки прийшов в фізіологічну норму. Тобто шкоди від серцевої недостатності заповнений. Пересадка серця планується восени.

За матеріалами MEDdaily