ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Простий пристрій, що досліджує дихання, позбавить від аналізів крові

На думку вчених, незабаром складні і тривалі тести, які передбачають забір крові, зникнуть назавжди. Як зазначає Zee News, був представлений недорогий одноразовий сенсор, що допомагає ставити діагноз по диханню людини. У диханні сенсор здатний вловити маркери різних недуг.

Йдеться про невеликому пристрої на основі органічного пластика. Унікальна методика друку дозволила отримати мікроскопічні пори в пристрої. Завдяки наявності пір сенсор став особливо чутливим - вловлює одну частинку на мільйон. В рамках роботи учені фокусувалися на тестах з аміаком, як на маркері ниркової недостатності. Вони створили сенсор, чутливий саме до аміаку.

Відстежуючи зміни в концентрації аміаку, пацієнт може вловити у себе ранні ознаки проблем з нирками і записатися до лікаря для більш детального дослідження. На щастя, методика виробництва універсальна. І можливо створити сенсор, чутливий до різних сполук. Уже вдалося розробити елемент, який ловитиме формальдегід. У перспективі пристрій навчать виявляти відразу кілька з'єднань і видавати загальний діагноз.

за матеріалами, Zee News.