ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Прийом знеболюючих і респіраторні інфекції істотно збільшують ризик серцевого нападу

Нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП), що володіють знеболюючим, жарознижувальну і протизапальну ефектами, наприклад, ібупрофен, як виявилося, небезпечні для серця. Співробітники Лікарні Національного університету Тайваню виявили: НПЗП здатні підвищити ризик інфаркту втричі, передає The Daily Mail.

Дослідники проаналізували дані майже 10000 чоловік, за 7 років потрапили в лікарню з серцевим нападом. Учених цікавило, як НПЗП і респіраторні інфекції впливають на ризик інфаркту. Дослідження показало: у людей з респіраторними інфекціями, під час хвороби приймали НПЗП перорально, ймовірність серцевого нападу була підвищена в 3,4 рази в порівнянні з контрольною групою. У тих, кому ці ліки вводили за допомогою крапельниці, ризик виявився в 7,2 рази більше, ніж у контрольній групі.

Також фахівці з'ясували, що учасники, які перенесли респіраторні інфекції, але не використали при них НПЗП, стикалися з інфарктами в 2,7 рази частіше в порівнянні з людьми з контрольної групи. У добровольців без респіраторних інфекцій, які брали НПЗП, ризик був підвищений в 1,5 рази. Вчені відзначають: необхідні подальші дослідження.

За матеріалами The Daily Mail.