ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Представлена ефективна альтернатива ін'єкціям інсуліну

Співробітники Массачусетського технологічного інституту США створили капсулу, яка здатна доставляти інсулін перорально. Винахід покликаный   позбавити діабетиків від необхідності проводити часті ін'єкції.

Лабораторне тестування ефективності та безпеки капсули показало, що вона приносить достатню кількість інсуліну для результативного зниження цукру в крові, з точки зору порівняння з ін'єкційним введенням інсуліну.

Усередині капсули - стислий ліофілізований інсулін (знаходиться на кінчику голки з біорозкладаним стрижнем). Голка прикріплена до стислої пружині на цукровому диску. Рідина в шлунку розчиняє цукровий диск, що призводить до розкриття пружини і введенню голки в стінку шлунка.

Завдяки своєрідній формі капсула може направляти себе відповідним чином, щоб гарантувати контакт голки зі стінкою шлунка. Йде приблизно годину для повного вивільнення інсуліну в кров. Тестування на свинках продемонструвало, що можливо успішно доставляти більше 300 мікрограмів інсуліну. Пізніше американським дослідникам вдалося збільшити дозу до 5 міліграмів.

 За матеріалами Eurolab