ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Пот розповість все про стан вашого здоров'я, обіцяють творці нового сенсора

Університет Каліфорнії розробив особливу сенсорну систему, яка здатна по поту людини оцінювати зміни в електролітах і метаболітах, а також рівень важких металів. Як повідомляє Xinhua, вчені з'єднали інноваційні матеріали, сенсорну технологію і інтегровані електронні ланцюги. Вийшов унікальний продукт.

Систему надрукували на пластиці, який потім вставили в напульсники і пов'язки на голову. Вона не заважала людині і дозволяла збирати дані про метаболічні маркери в режимі реального часу. Отже, сенсори являють собою електроди, які оцінюють напруга як показник концентрації електролітів.

Електроди розрізняються між совою в залежності від того, яке з'єднання вони покликані виявляти. Так як багато залежить тут від температури, система постійно калібрує сенсори, щоб ті точно фіксували концентрації сполук в міру зміни температури поту.

На даний момент система здатна виявляти і відстежувати півдюжини хімічних маркерів в поті. Це довели тести з велосипедистами. Система адекватно показувала скачки в концентрації електролітів, метаболітів, в температурі шкіри. Наприклад, вдавалося зареєструвати коливання в рівнях натрію, калію, кальцію, глюкози, лактату і важких металів. Ця інформація відсилалася на телефон і інші мобільні пристрої з Bluetooth-каналу.

За словами розробників, представлена система допоможе діабетикам в періодичному контролі рівня цукру, іншим пацієнтам і спортсменам, які не завжди помічають ознаки втоми і зневоднення.