ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Пошкодження мозку може перетворити людину на злочинця

Дослідники з Медичного центру Університету Вандербільта проаналізували дані магнітно-резонансної томографії (МРТ) та комп'ютерної томографії (КТ) добровольців. Фахівці виявили зв'язок між пошкодженням мозку і придбаної соціопатією, передає The Hindustan Times.

У 17 осіб існувала підтверджена кореляція між ушкодженням мозку і злочинною поведінкою. Ще у 23 осіб кореляція була вірогідною (вчені не знали, до або після злочину сталося пошкодження мозку). Аналіз показав: хоча пошкодження у учасників були в різних областях мозку, вони зачіпали одну і ту ж нейронну мережу, пов'язану з мораллю і прийняттям рішень. Фахівці виявляли пошкодження в цій мережі у злочинців частіше, ніж у учасників, які не вчиняли злочини.

За даними іншого дослідження, проведеного в Оксфордському університеті, антидепресанти роблять з людей злочинців. Дослідники встановили, що прийом селективних інгібіторів зворотного захоплення серотоніну (СІЗЗС) підвищує у молодих людей ризик судимості за злочин (від нападу до вбивства) майже на 50%.

за матеріалами, The Hindustan Times.