ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Новий засіб допоможе людям, що страждають від хронічного болю

Вчені з Університету Цюріха виявили: речовина BIIB074 здатне полегшити біль у людей з невралгією трійчастого нерва. Це хронічне захворювання супроводжується гострим болем в щелепно-лицевої ділянки. Фахівці відзначають, що BIIB074 краще за інших ліків від даного захворювання, які часто викликають втому і проблеми з концентрацією уваги.

Для того, щоб больові сигнали надійшли в мозок, необхідна активація натрієвих каналів в мембрані нейронів. Натрієві канали "1.7" звичайно активні в нервах, які проводять біль. Висока інтенсивність болю супроводжується високою активністю цих каналів. Блокування натрієвих каналів пригнічує больові відчуття, пише Zee News.

При невралгії трійчастого нерва нерв пошкоджується біля основи черепа. Однак ця область важкодоступна для місцевих ін'єкцій. Тому потрібне медикаментозне лікування. Дослідження показало, що BIIB074 блокувало активність натрієвих каналів. Чим активніше ставали канали, тим сильніше діяло речовина. Цим BIIB074 відрізняється від існуючих ліків, які блокують канали при будь-якому рівні їх активності, що призводить до виникнення побічних ефектів.

по матеріалами, Zee News.