ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Новий тест швидко і точно виявляє бактерії, які заразили ваш організм

Співробітники американського Університету Колумбії створили унікальний тест, який виявляє наявність 307 бактеріальних патогенів з аналізу слини або крові.

 Новий тест дає можливість в найкоротші терміни встановити причину розвитку інфекції і позбавляє від ризиків «лікування навмання. Точна і своєчасна діагностика - один із найнадійніших способів профілактики стійких інфекцій, які, як відомо, виникають у відповідь на надмірне і неадекватне застосування антибіотиків.

Розробка діє таким чином: беруться магнітні наночастинки, які «навчені» розпізнавати і виловлювати унікальні уривки генома (мітки) всіх патогенних бактерій завдяки невеликим фрагментам ДНК, приєднаним до них. Потрапляючи на кров або слину хворого, частинки відразу  знаходять і прикріплюються до уривків генома відомих медицині бактерій. Далі частинки відділяються за допомогою магніту, а захоплені ними уривки ДНК розмножуються і досліджуються в лабораторії. Це дозволяє легко розшифрувати, яка патогенна бактерія або її штам присутній в організмі пацієнта. Зараз генетики планують розробити подібний тест для грибків і вірусів.

 За матеріалами «EUROLAB»