ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Новий пристрій здатний уповільнити зростання пухлини мозку

Вченим з США вдалося загальмувати зростання гліобластоми (найбільш агресивної форми раку мозку) за допомогою нового пристрою. Воно прикріплюється до голеною частини голови пацієнта і безперервно генерує електричні поля низької інтенсивності. Мережа ізольованих електродів направляє поля на пухлину, розповідає UPI.com.

Пристрій потрібно носити весь час (за винятком невеликих перерв для переміщення електродів). Джерелом живлення є невелика батарея. Пацієнти, які мали пристрій і проходили хіміотерапію, прожили в середньому 21 місяць, а ті, хто отримував тільки хіміотерапію, - в середньому 16 місяців. Багато пацієнтів, які лікувалися за допомогою пристрою, прожили 2-4 роки після постановки діагнозу.

За словами дослідників, завдяки новому методу лікування до 43% пацієнтів зможуть прожити більше 2 років. Рівні побічних ефектів лікування в різних групах не відрізнялися. Найбільш частою скаргою пацієнтів, які одягали пристрій, було легке або помірне подразнення шкіри в області волосистої частини голови.

за матеріалами, UPI.com.