ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Новий препарат здатний ефективно запобігти тромбозам

У недавньому дослідженні новий препарат мілвексіан попереджував венозну тромбоемболію у пацієнтів, які перенесли ендопротезування колінного суглоба.

Пероральні антикоагулянти – це найголовніші засоби для лікування та профілактики артеріальних та венозних тромбоемболій. При неналежному застосуванні антикоагулянтів у пацієнтів з фібриляцією передсердь, а також неправильно призначених їх доз збільшується ризик розвитку кровотеч. Вчені вважають, що новий кандидат мілвексіан стане гідною альтернативою вже існуючим препаратам. Мілвексіан – це пероральний антикоагулянт, новий інгібітор фактора Xia, який відрізняється від інших завдяки низькому ризику розвитку кровотеч.

В Університеті Макмастера в Гамільтоні проводилося дослідження 2 фази AXIOMATIC-TKR по мілвексіану. У дослідженні проводили ендопротезування колінного суглоба, у якому прийняли участь 1242 пацієнти. В одній групі були пацієнти, які приймали мілвексіан, група порівняння отримувала підшкірні ін'єкції еноксапарину. За результатами дослідження стало відомо, що у групі, яка отримувала еноксапарин, виникла венозна тромбоемболія у 21% пацієнтів. У групі мілвексіана це ускладнення розвивалося з різною частотою, залежно від дозування препарату показники у пацієнтів розививались з меншим відсотком. Також великі або клінічно невеликі кровотечі виникали у 1% пацієнтів, які отримували мілвексіан, і у 2%, які отримували еноксапарин.

 

За матеріалами: healio