ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Новий препарат обіцяє позбавити від розсіяного склерозу

Фармацевтичні компанії Servier і GeNeuro, здається, зробили медичний прорив. Вони оприлюднили попередні результати клінічного випробування трьох доз нового препарату GNbAC1, покликаного допомогти особам з ремітуючим-рецидивуючим розсіяним склерозом (РРРС), передає "Ремедіум".

По-перше, препарат добре переносився добровольцями. Що стосується стану мозку, то все неоднозначно. З одного боку, кількість нових поразок і вогнищ запалення в мозку не скоротилася. Але, з іншого боку, більш ніж на 50% зменшилася кількість рецидивів захворювання.

В цілому в випробуванні беруть участь 270 чоловік з РРРС. Первинною кінцевою точкою для 6-місячного періоду є оцінка ефективності препарату GNbAC1 на основі числа запальних уражень, що виявляються при МРТ головного мозку. Вторинні кінцеві точки для 12-місячного періоду також включають оцінку нейродегенерации за допомогою МРТ, клінічних параметрів і біомаркерів.

Остаточні висновки повинні озвучити в першому кварталі наступного року. Відомо: GNbAC1 - моноклональних антитіл, що нейтралізує білок оболонки патогенного вірусу pHERV-W, який кодується генами ретровируса сімейства HERV-W. Йдеться про ендогенних ретровірусів, які вбудовують свою ДНК в людську. На них припадає до 8% генома людини. Вважається, білок оболонки патогенного ретровируса людини pHERV-W - фактор, що викликає розсіяний склероз і діабет 1-го типу.

За матеріалами, "Ремедіум".