ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Нові таблетки проти діабету готові зробити справжній переворот в медицині

Ін'єкційний діабетичний препарат - глюкагоноподобний пептид-1 (GLP-1) - може з'явитися в формі таблеток, передає Health Day. Експериментальні таблетки вже протестували на добровольцях. Понад 1100 чоловік з діабетом 2-го типу взяли участь у випробуваннях, які тривали 26 тижнів. Людей розбивали на кілька груп. Однією робили щотижня ін'єкції 1 міліграма Семаглутіда. П'яти іншим групам давали різні дозування перорально - 2,5, 5, 10, 20 або 40 міліграмів. Ще одна група отримувала пероральну форму ліки з постійним підвищенням дозування. Була і група плацебо.

Найбільша доза препарату в пероральної формі працювала настільки ж ефективно, що і ін'єкційна форма. Вона добре контролювала рівень цукру і дозволяла знизити вагу добровольця. У людей, які пили 40 міліграмів кошти, в середньому рівень глікованого гемоглобіну (показник цукру в крові) знижувався на 1,9%. І більш ніж у 70% добровольців знижувалася маса тіла мінімум на 5% (близько 6,8 кілограма).

За словами доктора Роберта Корги, американського ендокринолога, пероральна форма кошти здатна реально змінити життя людей. Семаглутід ефективний, але мало хто хоче робити ін'єкції. Таблетки - зовсім інша справа. До речі, раніше було доведено, що ін'єкційна форма знижує смертність від серцево-судинних недуг.

за матеріалами, Health Day