ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Нові противірусні препарати проти герпесу і COVID-19

Для лікування COVID-19 використовували безлічі препаратів, але жоден з них не показав однозначну ефективність. Препарати на основі моноклональних антитіл показують високу активність в нейтралізації вірусів, але вони відрізняються досить високою вартістю.

Вчені зі Стенфордського університету розповідають про успіх у використанні стабільних імітаторів пептидів - пептоїдів. Дана розробка може стати основою для нової категорії противірусних препаратів, вони зможуть охопити дуже широкий спектр інфекцій, таких як герпес і COVID-19. Пептиди складаються з коротких послідовностей амінокислот з боковими ланцюгами, які зв'язуються з атомами вуглецю в основному ланцюзі молекул. У пептоїдах утворюється стійка структура, в якій бічні ланцюги пов'язані з атомами азоту в основному ланцюзі молекули.

У дослідженні дані пептоїди інактивували SARS-CoV-2 і вірус простого герпесу-1 (HSV-1) і зробили їх нездатними інфікувати культивовані людські клітини. Також ці сполуки безпечно попереджують зараження герпесом у мишей при нанесенні засобу на губи. Клінічні випробування почнуться протягом року.

 

За матеріалами: Phys.org