ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Названий простий секрет здорового серця

Фахівці Університету Західної Австралії переконані, що чашка чаю або жменька ягід чорниці, за умови щоденного вживання, знижують ризики розвитку серцево-судинних недуг.

Вченими було проведено аналіз даних 53 000 добровольців. Всі добровольці відповіли на питання анкетування, що стосувалися їх харчових звичок і повідомили, які продукти вони їдять і як часто. Спостереження тривало 23 роки. В кінці дослідження фахівці провели оцінку стану серця всіх добровольців.

З'ясувалося, що в багатьох піддослідних в його роботі виникли порушення. Але, у тих хто вживав в день близько 500 міліграмів флавоноїдів, був знижений ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і хвороби периферичних артерій. Флавоноїди мають протизапальні властивості і борються з вільними радикалами.

Окремо австралійські експерти підкреслили, що чим більше у вас шкідливих звичок, тим більше флавоноїдів вам потрібно.
Відзначимо, що дана теза не претендує на унікальність. Попередні дослідження вже виявляли зв'язок між флавоноїдами і зниженим ризиком серцевих захворювань. Але це дослідження одне з найбільших на сьогоднішній день, що додає більше переконливих доказів того факту, що флавоноїди можуть дійсно захистити серце.   

  За матеріалами «Eurolab»