ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Найбільш захоплюючі дослідження 2021 року

Автори Medscape виділили 3 дослідження, які були опубліковані в 2021 році і які, на їхню думку, трансформують медицину в найближчому майбутньому.

  1. На початок 2021 року була опублікована перша робота в журналі Science. Вчені на чолі з доктором Угур Сахіном, який є одним з розробників нової вакцини проти Covid-19, а також главою німецької компанії BioNTech, перевірили щеплення від аутоімунного енцефаломієліту на тваринній моделі.  Вакцина, яка є експериментальною, на основі інформаційної РНК без впливу на інші імунні функції змогла захистити гризунів від розвитку аутоімунного енцефаломієліту.  Якщо ця вакцина спрацює на людях, то це стане справжнім проривом в історії: у людей буде можливість лікувати розсіяний склероз без додаткової імуносупресії або ж імуномодуляції.
  2. Дослідження, опубліковане в Annals of Neurulogy присвячено лікуванню атаксії Фрідрейха омавелоксолоном, розробленим Reata Pharmaceuticals. Було проведено дослідження на тваринах, воно показало, що цей експериментальний препарат має досить позитивний вплив на функцію мітохондрій, а також пригнічує запальні процеси.  Препарат пройшов успішну перевірку в подвійному сліпому рандомізованому плацебо-контрольованому дослідженні, в якому брали участь пацієнти з атаксією Фрідрейха.
  3. Дослідження, опубліковане в The Lancet, не надто оптимістичне, але однозначно важливе для клініцистів. У дослідженні з Нідерландів взяло участь 955 пацієнтів, вчені перевірили, чи має сенс призначати транексамову кислоту людям з субарахноїдальним крововиливом, як тільки цей діагноз підтверджується на КТ.  Автори не виявили різниці між групами плацебо і тих, хто брав транексамову кислоту.  Виходячи з цього зробили висновок, що введення транексамової кислоти пацієнтам з субарахноїдальним крововиливом не принесло користі.

 

За матеріалами: MEDICAL XPRESS