ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Найагресивніший рак грудей можна вилікувати, довів експеримент

Одне з найстрашніших онкологічних захворювань - тричі негативний рак молочної залози - вдалося, нарешті, перемогти. Як передає "ІА Regnum", Університет Нью-Йорка представив протираковий препарат проти самої агресивної форми раку грудей. В основі кошти - антитіла, які змушують імунну систему атакувати ракові клітини.

Експерименти показали, що антитіла не тільки справлялися з цим завданням, але і діяли досить довго. До слова, саме імунотерапія є активно розвиваються напрямком в лікуванні онкологічних захворювань. Одним з перших препаратів цього роду був пембролізумаб. Він впливає не на пухлину, а на імунні клітини, блокуючи роботу особливих білків на їх поверхні.

Щоб перевірити ефективність нових антитіл, вчені набрали групу добровольців з двома різними підвидами тричі негативного раку молочної залози. Антитіла змогли скоротити розміри пухлини на 30% приблизно у 5% жінок з першої групи і у 23% жінок з другої групи. Також припинилося зростання метастаз в тілі 21% жінок з першої групи і у 17% жінок з другої групи. Після завершення терапії всі жінки прожили як мінімум на рік довше. Що важливо, препарат добре переносився пацієнтками.

за матеріалами, "ІА Regnum"