ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Метод гарячої голки лікує рак легенів за 30 хвилин

Нова методика лікування раку легенів «два в одному», заснована на використанні гарячої голки, призначена як для боротьби з пухлиною, так і для діагностики агресивності раку. Розробка отримала назву радіочастотна абляція. Це дозволяє пацієнтам з важко доступними локалізаціями пухлин уникнути інвазивних і досить руйнівних для здоров'я хірургічних втручань.

Методика передбачає «випалювання» пухлини за допомогою гарячої голки з одночасним забором невеликої частинки новоутворення для проведення біопсії і перевірки на предмет його агресивності і ймовірності метастазування. Саме завдяки цьому методика ефективна і при діагностиці, і при лікуванні онкології легенів.

Радіочастотна абляція дозволяє лікувати захворювання під місцевою анестезією за лічені хвилини, а час, необхідний для отримання результатів біопсії, скорочується приблизно до двох тижнів, а іноді і днів. Більш того, унікальна голка дозволяє дістатися до пухлин, що раніше вважалися важкодоступними і практично не піддаються лікуванню.

Оперативна біопсія, подальше хірургічне видалення пухлини і наступні сеанси опромінення робили лікування раку легенів складної і назавжди можливої ​​процедурою. Так повторні сеанси опромінення, через пошкодження здорових тканин приводили до того, що деяким пацієнтам було відмовлено у подальшій променевої терапії. Це різко знижувало їх шанси на виживання.
Величезний прогрес лікування гарячою голкою полягає в тому, що її можна безпечно виконувати кілька разів. Під час проведення процедури пацієнту між ребрами, на ділянці, найближчому до пухлини вставляється дрібна голка шириною 1,5 мм. Потім в неї вводять голку діаметром 0,9 мм яка робить забір зразка пухлини для відправки на аналіз. Після пацієнтові вставляють третю мікроскопічну голку з електродом на її наконечнику. Ця голка підключається до генератора, який доставляє радіочастотну енергію в «серце» пухлини, знищуючи її температурою від 60 до 70 ° C. Вся процедура проходить під пильним «наглядом» КТ-сканера.

За матеріалами «EUROLAB»