ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Листя тютюну - універсальний засіб від хвороб шкіри

Вчені знайшли в листі тютюну колаген - білок, від якого залежить стан шкіри. Зокрема, колаген забезпечує її міцність і еластичність. Фахівці кажуть, що за допомогою листя тютюну можна вилікувати шкірні захворювання і прискорити процес відновлення при травмах сухожиль, пише "VladTime".

Дослідники розповіли про метод лікування, розробленому в ході експериментів. Спочатку у пацієнта з пошкодженими тканинами необхідно взяти пробу крові. Потім її потрібно змішати з колагеном, отриманим з листя тютюну. Після цього суміш вводиться тій самій людині. Незабаром після цього пошкоджені тканини відновлюються завдяки колагену.

За словами фахівців, у такий спосіб можна лікувати опіки і екзему. Ризик зараження при використанні даного методу лікування мінімальний. А інше дослідження, проведене в Лундському університеті, показало: бактерії, пов'язані з акне, здатні запобігти хворобам шкіри. Справа в тому, що Propionibacterium acnes виробляють білок RoxP, що забезпечує захист від бактерій, що викликають деякі шкірні захворювання.

за матеріалами, "VladTime".