ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Ліки від шизофренії дослідники знайшли серед вітамінів

Вітамінні добавки здатні потужно впливати на стан людини. Британські експерти з Манчестерського університету з'ясували: додавання вітамінів В6, В8 і В12 в раціон хворих на шизофренію підвищує ефективність ліків, а також знижує ризик рецидиву захворювання, пише "М24.RU".

"Великі дози вітаміну В можуть допомогти людям позбутися від залишкових симптомів шизофренії. Позитивні зміни в організмі пацієнтів, що приймали вітаміни групи B, можуть бути викликані також особливостями їх генетики", - коментує один з дослідників, Джозеф Фірт.

Відомо, що в рамках проведеного експерименту прийом вітаміну В здійснювався разом з антипсихотичними препаратами. І ця комбінація працювала відмінно - число рецидивів зменшувалася. Відомо: вітаміни В6, В8 і В12 - антиоксиданти. Вони гальмують старіння і запобігають загибель клітин внаслідок стресу.

Експерти не виключають, що особам з шизофренією можуть допомогти і інші вітамінні добавки. Згідно зі статистикою, більшість застосовуваних нині методик лікування шизофренії недостатньо ефективні. Приблизно 80% пацієнтів, які завершили курс лікування, через 4-5 років знову починають страждати від характерних симптомів, включаючи галюцинації. Тому пошук альтернативної терапії просто необхідний.

За матеріалами, МEDdaily.