ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Ліки від раку здатне запобігти серцеву недостатність

Деякі клітини безперервно оновлюються протягом усього життя, наприклад, клітини крові і епітеліальні клітини кишечника, але кардіоміоцити (клітини серцевого м'яза) - немає. Через нездатність серця до самовідновлення внаслідок серцевого нападу відбувається рубцювання, яке може стати причиною серцевої недостатності, пише Zee News.

Співробітники Техаського медичного центр розробляли ліки від раку, націлене на сигнальні молекули Wnt. Вони беруть участь в регенерації тканин, але також часто сприяють розвитку раку. В освіті білків Wnt важливу роль відіграє фермент Porcn. Тестуючи інгібітор ферменту, дослідники помітили цікаві ефекти.

Фахівці зафіксували ряд очікуваних побічних ефектів для кісток і волосся. Однак ще завдяки препарату кардіоміоцити стали активно ділитися. Вчені вирішили перевірити свої висновки. Фахівці викликали серцеві напади у мишей, а потім лікували гризунів інгібітором Porcn. Дослідники встановили: у цих тварин серце працювало майже в два рази краще в порівнянні з мишами з контрольної групи, які не отримували ліки.

За матеріалами, Zee News.