ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Добавки з вітаміном D можуть врятувати мільйони людей від застуди та грипу щорічно

Як зазначає BBC, цей вітамін критично важливий для здоров'я кісток, але також необхідний для нормальної роботи імунітету. Виходячи з цього, експерти закликають збагачувати продукти харчування вітаміном D. Імунітет використовує вітамін для виробництва імунного "зброї", яке пробиває дірки в бактеріях і вірусах.

Вчені Університету Королеви Марії проаналізували дані 25 незалежних випробувань за участю 11321 людини. Експертів цікавили різні респіраторні інфекції. І за їхніми підрахунками прийом вітаміну врятує від інфекцій 1 людини з кожних 33. Для порівняння: щоб запобігти зараженню, доводиться робити щеплення від грипу 40 осіб.

Особливо від вітаміну виграють люди, які беруть БАД кожен день або щотижня (від великих доз, що приймаються рідко, краще відмовитися) і мали спочатку дефіцит вітаміну D. Основна функція вітаміну - регулювання кількість кальцію і фосфату в тілі (потрібні для росту і підтримки кісток , зубів, м'язів). Але дослідження говорять і про практичну важливість вітаміну для імунітету. Однак надлишок вітаміну може підвищити рівень кальцію в крові, що загрожує проблемами для нирок і серця.


За матеріалами, BBC.