ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Кардіологи: стрес може знищити ваше серце і судини

Вчені давно знали, що стрес може призводить до розвитку хвороб серця та інсульту. Але тільки зараз вони зрозуміли, як саме це відбувається, пише The Times of India. Виявляється, стрес викликає підвищену активність в мигдалеподібної залозі мозку. Це призводило до посиленого вироблення лейкоцитів в кістковому мозку і накопиченню бляшок в судинах.

Експерти просканували мозок, головний і кістковий, вивчили активність селезінки і наявність запалення в артеріях на прикладі 293 пацієнтів. Далі йшов період спостереження (майже 4 роки). За цей час у 22 пацієнтів з'явилися проблеми з серцево-судинною системою, включаючи серцевий напад, серцеву недостатність, інсульт, стенокардію, хвороба периферичних судин.

І при особливо підвищеної активності мигдалеподібної залози ризик проблем був вище і самі проблеми виявлялися раніше. Також при підвищеній активності залози спостерігалася і підвищена активність кісткового мозку, запалення в артеріях, що укупі могло підвищувати ризик проблем із серцем і судинами.

До речі, раніше проводилося дослідження людей з історією посттравматичного стресового розладу виявило: особи з найвищим рівнем стресу мали найвищі показники активності в мигдалині, велика кількість ознак запалення в крові і в стінках судин.

За матеріалами МEDdaily