ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

GOOGLE тестує штучний інтелект для діагностування шкірних захворювань

   У США лікарі-дерматологи дуже завантажені роботою, тому часто хворі змушені звертатися за допомогою до фахівців загальної практики. Вони не можуть зробити точну діагностику. Про цю проблему повідомляє Google.

   Дана ситуація сприяла тому, що вчені з Google розробили спеціальну систему по виявленню проблем зі шкірою, яка може визначити найбільш типові дерматологічні хвороби, з якими звертаються пацієнти в медустановах первинної допомоги.

   Розробка на основі штучного інтелекту отримала назву «Система поглибленого вивчення для диференціальної діагностики шкірних захворювань». В результаті тестів при обробці ідентичної інформації про пацієнта (зображення і метадані), ІІ може виявити 26 станів шкіри (стільки ж, скільки визначає сертифікований американський лікар-дерматолог).

   Автори дослідження підкреслили, що в усьому світі 1,9 млрд людей страждають від шкірних хвороб. Через велику завантаження дерматологів в Сполучених Штатах, багато випадків діагностують у лікаря загальної практики з точністю від 24% до 70%. Лікар-дерматолог проводить діагностику з точністю 77-96%, а ІІ досягає 80-92% успішної постановки правильного діагнозу.

   ЗА МАТЕРІАЛАМИ: VENTURE BEAT