ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Генетики з'ясували, які фактори позначаються на розвитку гіпертонії

Вчені Королівського коледжу Лондона перевірили 9,8 мільйона генетичних варіантів у 420000 осіб. І експерти виявили 107 нових генів, пов'язаних з підвищеним кров'яним тиском. З цих 107 генів багато експресуватися у великих обсягах в судинах і серцево-судинної тканини.

На думку фахівців, ці гени можуть бути нової лікарської мішенню в рамках лікування гіпертонії. Також вчені розробили систему генетичної оцінки ризику, пророкує ймовірність інсульту та ішемічної хвороби серця. Чим вище бал по системі оцінки ризику, тим більша ймовірність мати підвищений тиск до 50 років.

Люди, які отримують найвищі оцінки, мають тиск, підвищений на 10 міліметрів, у порівнянні з людьми, які отримують найнижчі оцінки. Притому, кожні 10 міліметрів вище норми збільшують ймовірність хвороби серця та інсульту приблизно на 50%.

Фахівці впевнені: їхні здобутки відкриття дозволить проводити генетичне тестування в дитинстві. Змінити генетичну схильність не можна. Але знаючи про свої особливості, можливо скорегувати спосіб життя, значно знизивши ризик проблем зі здоров'ям.

За матеріалами МEDdaily