ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Французькі вчені створили найпотужніший апарат МРТ, який допоможе краще боротися із захворюваннями мозку

Вчені з Франції змогли розробити потужний апарат магнітно-резонансної томографії. Завдяки новому потужному апарату, стане доступна на ранніх стадіях діагностика різних захворювань мозку, наприклад, хвороби Паркінсона.

«Ми можемо потенційно виявити захворювання на більш ранніх стадіях і, відтак, контролюватимуть його точніше», - заявив Ніколя Боулант, науковий керівник проекту.

Сканер, що розробляється французькими дослідниками в рамках проекту Iseult, використовує новий Супермагнит в формі циліндра, який набагато важче вже використовуваних.

Супермагнит має значні розміри: 5 метрів в довжину і 5 метрів в діаметрі. Його вага становить 130 тонн, це майже стільки ж, скільки важить доросла особина синього кита. Такі розміри допомагають отримувати більш точні та чіткі зображення, ніж можуть дати інші апарати МРТ.

Проект Iseult також дозволить вченим «краще зрозуміти наш мозок і то, як він працює, і вивчити явища, які є особливими для людського мозку такі як музика, математика і мова», - додав Ніколя Боулант.

На початку кінці 2020 початку 2021 року вчені очікують отримати перші зображення мозку, зроблені за допомогою цього пристрою.
ЗА МАТЕРІАЛАМИ: REUTERS