ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Фахівці наблизилися до створення ліків від аутизму

Дослідники з Каліфорнійського університету виявили новий біомаркер на ЕЕГ у дітей з розладом аутистичного спектру (РАС), які страждають від синдрому Dup15q. Причиною синдрому Dup15q є Дуплікація ділянки 15-ї хромосоми. Це одна з найбільш часто зустрічаються генетичних аномалій, пов'язаних з РАС, повідомляє Medical Xpress.

Медикам все частіше вдається встановити генетичні причини аутизму. Але специфічних рекомендацій для таких дітей поки не існує. Вчені зробили ЕЕГ 11 дітям з синдромом Dup15q, 10 їх однолітків з РАС без цього синдрому, а також 9 дітям, розвиваючим нормально. Фахівці знайшли на ЕЕГ у учасників з синдромом Dup15q характерну "підпис". Дослідники сподіваються, що їх відкриття приведе до розробки нових методів діагностики і лікування аутизму.

До цього вчені з Єльського університету навчилися по мозкової активності передбачати, чи допоможе лікування дошкільнику, яка страждає на аутизм. Фахівці проаналізували дані фМРТ-сканування мозку дітей з аутизмом до і після лікування. Вони виявили маркери ефективності терапії. Вивчивши активність в області орбитофронтальной кори, яка бере участь в обробці соціальної інформації, вчені змогли спрогнозувати реакцію дитини на лікування.

За матеріалами МEDdaily