ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Електростимуляція допоможе затягнути рани максимально швидко і безболісно

Вчені з університету Вісконсіна в Мадісоне створили пов'язку, яка видає електричний струм, тим самим, прискорюючи загоєння рани в чотири рази, передає The Daily Mail. Пов'язку протестували на гризунах з ранами на спині. Кожен раз, коли тварина робило вдих, генерувався електричний імпульс і процес загоєння прискорювався. Такий вплив змушувало фібробласти спрямовуватися до зони ушкодження, стимулювало вироблення колагену і нових клітин шкіри.

Вперше про позитивний вплив електростимуляції заговорили в 60-х роках. Було встановлено, що така стимуляція зменшувала набряк, посилювала приплив крові і стимулювала зростання нової тканини. Останні експерименти це підтверджують - рани затягувалися у тварин за три дні. У контрольній групі, де пов'язка не використовувалася, через три дні рани були відкриті у 46% тварин (їм було потрібно 10-12 днів).

За словами вчених, пов'язка безпечна, не викликає болю або побічних реакцій. Вона стане незамінною для поліпшення зовнішнього вигляду людей, які пережили вітрянку, акне, рожеві вугри (розацеа), і для осіб з діабетичною стопою, виразками різної етіології, хірургічними шрамами.

 

За матеріалами MEDdaily