ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Експерти виявили елемент, захищає від ожиріння

Британські фахівці займаються вивченням ожиріння. Вони протестували ефект жирного раціону з ферментованим углеводом, і звичайний раціон на мишах без і з рецептором FFAR2. Як зазначає EurekAlert, наявність ферментованого вуглеводу в раціоні рятувало мишей від ожиріння. Однак, якщо не було рецептора FFAR2, захисний ефект зникав. Саме рецептор посилював відчуття насичення на 130%, чо дозволяло тваринам не переїдати.
А ось експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) переконані, що проблему ожиріння можна вирішити за допомогою економічних важелів. Вони кажуть: підвищення роздрібної ціни на 20% буде сприяти падінню попиту на напої з високим вмістом цукру також на 20%. І рівень споживання населенням цукру впаде.
Тим часом, вчені з Гарварду підкреслюють сильний вплив генів в цьому питанні. Як показали дослідження, діти огрядних матерів схильні до високого ризику ожиріння внаслідок порушення в клітинах пуповини експресії генів, що регулюють енергетичні процеси і обмін речовин. Вчені після пологів спеціально брали клітини крові з вени в пуповині. Аналіз показав: ожиріння у жінок виявилося пов'язано з низьким рівнем експресії генів, пов'язаних з роботою мітохондрій ( "енергетичних станцій" клітини), а також генів, що відповідають за вироблення і метаболізм ліпідів.


За матеріалами MEDdaily