ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Експерти розповіли, як побороти світову загрозу - супербактеріі

Як зазначає Zee News, майже 10 мільйонів чоловік буде вмирати кожен рік від стійких до терапії інфекцій до 2050 року. Але, на щастя, у вчених є план. І він не дасть відкинути людство в середньовіччі. Правда, на реалізацію плану будуть потрібні мільярди доларів.

Поки ж світ стрімко програє війну проти супербактерій. Бактеріальну загрозу вже порівнюють з тероризмом за ступенем небезпеки. Основні напрямки стратегії протистояння - розробка нових ліків і обмеження використання старих антибіотиків (вчені радять застосовувати їх тільки в крайніх випадках).

Для цього необхідно провести масову просвітницьку кампанію, так як більшість людей навіть не здогадуються про ризики бездумного використання антибіотиків. Також слід відкрити фонд для початкової стадії дослідження проблеми. Розмір фонду - 2 мільярди доларів. Одночасно з цим варто подбати, щоб в лікарнях завжди був доступ до чистої води і засобів знезараження. Завдання - зробити лікарні чистіше, так як саме там нерідко передаються небезпечні інфекції.

Також потрібно скоротити застосування антибіотиків в сільському господарстві (розглянути можливість введення локальних заборон). Ще вчені закликають виплачувати дослідницьким компаніям по 1 мільярду доларів за кожен новий відкритий антибіотик. Фінансові стимули теж повинні штовхати вперед розробку нових тестів. Це дозволить уникнути призначення антибіотиків в тих випадках, коли вони не приносять користі. Паралельно має йти впровадження вакцин і альтернативних лікарських засобів.

За матеріалами Meddaily