ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Експериментальний препарат на основі гідрогелю успішно пройшов первинні клінічні випробування

  Нові ліки не дають утворюватися рубцям на серці і зменшують ймовірність нових серцевих нападів.

  Вчені з університету в Каліфорнії завершили початковий етап клінічних випробувань препарату для ін'єкцій, який відновлює пошкодження на серці. Експериментатори ставили собі за мету продемонструвати безпечність препарату. Але у частини пацієнтів було зафіксовано і поліпшення їх стану.

  VentriGel створюють з попередньо очищенних і подрібненних сполучних серцевих тканин свині. Як розраховують його творці, препарат будуть вводити в серцевий м'яз людини, який переніс серцевий напад. Гель сформує каркас в місці пошкодження, який заповнять недеформовані клітини. Теоретично це повинно допомогти відновити пошкодження в серці і зменшити ризики його рубцювання і нових серцевих нападів.

  В експерименті з VentriGel взяли участь 15 чоловіків з невеликими ушкодженнями лівого шлуночка. Всім їм ввели до вісімнадцяти ін'єкцій препарату. Гель транспортували в серці за допомогою катетера, так що великих розрізів не було потрібно.

  За півроку спостережень за пацієнтами не було виявлено ніяких ризиків застосування нового препарату для здоров'я. Тим більше що учасники експерименту, які отримали впорскування гідрогелю, заявили про те, що їх самопочуття покращилося. І вони могли собі дозволити великі фізичні навантаження.

  Сьогодні стартап Ventrix готується до другої фази клінічних експериментів. У ньому розробники мають продемонструвати те, що їх препарат покращує роботу серцевого м'яза і робить більш повноцінним життя пацієнтів на практиці.

  ЗА МАТЕРІАЛАМИ: HIGHTECH.PLUS