ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Дослідники зрозуміли, чому складно змінити спосіб життя в кращу сторону

За даними вчених з Національного інституту охорони здоров'я США, справа в тому, що відбувається з мозком через неправильний спосіб життя. Зокрема, при ожирінні змінюються дофамінові рецептори мозку, що відповідають за мотивацію. Людина не може змусити себе займатися спортом і продовжує набирати вагу. Розірвати це порочне коло нелегко.

Фахівці провели дослідження на мишах. Дослідники помітили: піддослідні тварини, яких годували продуктами з високим вмістом жирів, рухалися на 50% менше в порівнянні з гризунами, що харчувалися правильно. Крім того, ці миші ігнорували свої колеса для бігу і ходили повільніше, ніж гризуни з контрольної групи, пише The Daily Mail.

Рівень активності у мишей, які харчувалися жирними продуктами, знизився ще до того, як вони почали страждати ожирінням. Значить, вага не був ключовим фактором. Зниження рівня активності виявилося пов'язано зі змінами в дофамінових шляхах мозку. Як відомо, дофамінові рецептори також відіграють важливу роль у розвитку хвороби Паркінсона, що супроводжується руховими порушеннями.