ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Дослідники впевнені: універсальний засіб проти малярії знайдено

Група вчених виявила нове людське антитіло, яке здатне запобігти зараженню малярією. Відбувається це за рахунок приєднання до особливої ​​частини поверхневого білка, наявного майже у всіх типів малярійного паразита, передає Zee News. Описується антитіло (CIS43) захищає від малярії краще, що будь-яке інше відоме антитіло.

Це відкриття належить ракових дослідницькому центру Фреда Хатчінсона. Крім самого антитіла, важливо і місце його прикріплення на поверхневому білку CSP. Виходячи з цих даних, цілком реально створити вакцину, яка змушує тіло виробляти рятівні антитіла. Відомо: в рамках проведених досліджень антитіло ізолювали з організму людини, яка отримала експериментальну вакцину з цілим, але ослабленим малярійних паразитом.

Є підстави вважати, що препарат з новим антитілом гарантую захист строком до шести місяців. Для порівняння: доступні зараз препарати потрібно приймати щодня. До слова сказати, вже є одна експериментальна вакцина - RTS, S. Як показали дослідження, вона захищала третина дітей від малярії. На сьогоднішній день вона знаходиться на третій стадії випробувань.

за матеріалами, Zee News.