ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Дослідники розробили підхід, який реально подовжує життя

Вчені з МДУ і Гарварда з'ясували: уповільнення процесу складання нових білків в клітинах і прискорення їх переробки повинно продовжувати життя, передає РІА "Новости". Коментує Сергій Дмитрієв з Інституту фізико-хімічної біології МДУ: "Деякі з недавно відкритих речовин, що пригнічують збірку білків, істотно подовжують тривалість життя самих різних організмів. Це дає надію, що в недалекому майбутньому з'являться модулятори білкового синтезу, які допоможуть людству без будь-яких побічних ефектів продовжити активний і здоровий період життя ".

Відомо: швидкість старіння значно обумовлена ​​тим, як швидко накопичуються пошкодження ДНК і як часто діляться клітини. Також важливим є те, наскільки ефективно клітини переробляють "сміття", включаючи пошкоджені білки. Було доведено, що в умовах голодування клітини тіла починають ефективніше переробляти вже наявні у них білки і рідше збирати нові копії їх молекул.

Фахівці шукають спосіб активації генів, що відповідають за прискорену переробку білків і уповільнення збірки їх нових молекул, за допомогою синтетичних препаратів або природних речовин. Дослідження показали: майже всі ланцюжки генів, пов'язані зі складанням або переробкою білків, міняли свою роботу в міру старіння. Плюс, багато хто з "генів старіння" були безпосередньо пов'язані з процесом синтезу і руйнування білкових молекул.

За матеріалами MadDaily