ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Дослідникам вдалося більше дізнатися про мігрені

Вчені з Університету Мічигану встановили, що рівень дофаміну падає і коливається під час нападу мігрені. Дофамін - нейромедіатор, який регулює емоції, мотивацію, сенсорне сприйняття. Можливо, відкриття фахівців призведе до розробки нових методів лікування мігрені, повідомляє UPI.com.

В даний час пацієнтам з мігренню часто призначають антагоністи дофамінових рецепторів. Блокуючи гіперактивні дофамінові рецептори, вони запобігають коливання дофаміну і полегшують головний біль. У новому дослідженні взяли участь 8 осіб з мігренню і 8 здорових добровольців.

Дослідники використовували позитронно-емісійну томографію (ПЕТ) для спостереження за активністю мозку учасників під час нападів мігрені, між нападами і в нормі (у контрольної групи). Проаналізувавши дані, вчені виявили: рівні дофаміну в учасників з мігренню між нападами були стабільними, як у здорових людей. Однак під час нападу концентрація нейромедіатора істотно знижувалася.

Коли добровольці відпочивали під час нападу, рівні дофаміну трохи підвищувалися. Симптоми поглиблювалися при впливі тепла на лоб. Даний феномен відомий як аллодінія -біль внаслідок впливу подразників, зазвичай її викликають. На думку вчених, зниження рівня дофаміну може стояти за прагненням до ізоляції при мігрені.

за матеріалами, UPI.com.