ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Чоловіче населення вперше перевищила жіноче

У деяких країнах Європи кількість чоловіків по відношенню до кількості жінок збільшується. Чим це обумовлено, експерти поки не можуть пояснити, але раніше подібного не було ніколи.

Демографи повідомляють, що вперше за 250 років на європейському континенті кількість представників сильної статі перевищила кількість представниць слабкої, такого не було жодного разу за всю історію демографічних спостережень, з 1749 року.

Згідно з останніми даними подібні гендерні зміни в складі населення відбуваються в Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині і Великобританії. Таке співвідношення для країн Західної Європи дивно, оскільки традиційно тут жіноче населення переважало над чоловічим.

Відзначається, що дана тенденція була зафіксована ще рік тому, коли в Швеції проводився перепис населення, яка і показала, що чоловіків майже на 300 більше, ніж жінок. За рік розрив збільшився до 12 000 чоловік. На даний момент різниця залишається невеликою, але, найімовірніше, тенденція збережеться.

На сьогодні в Європі на 100 дівчаток народжується 105 хлопчиків, раніше через високу тривалості життя жінок вже до середнього віку представниць жіночої статі було більше, а тепер ситуація змінилася.

За матеріалами Євролаб