ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Біологи з'ясували, що допомагає поширюватися небезпечним бактеріям

Підсолоджувач, який додається до солодощі, фруктові соки, джеми, в висушені і заморожені продукти, живильні батончики, фруктові наповнювачі, локшину швидкого приготування, рис, білий шоколад та інші продукти харчування, може стояти за активізацією стійкої бактеріальної інфекції, передає The Herald Scotland.

Увага фахівців привернуло з'єднання трегалоза. Воно метаболізується потенційно небезпечними бактеріями Clostridium difficile. На думку фахівців, цілком можливо цей вуглевод підживлює світову епідемію стійких інфекцій. Зокрема, особливо активний штам Clostridium difficile в останні роки часто проявляється в Європі і США.

Він викликає важкі захворювання, що характеризуються цілим рядом характерних симптомів, - діареєю, лихоманкою, втратою апетиту, нудотою і болями в області живота. Коментує професор Роберт Бріттон з Медичного коледжу Бейлора: "Clostridium difficile безсумнівно увійшов в число патогенів, домінуючих в західних країнах. І нове дослідження проливає світло на справжню причину стану справ".

за матеріалами, The Herald Scotland.