ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Аутоімунних захворювань прийде кінець, обіцяють біологи

Як передає Eurek Alert, співробітники Університету Колорадо виявили протизапальну з'єднання в бактеріях Mycobacterium vaccae, що мешкають в грунті. Це з'єднання дозволить впоратися з аутоімунними захворюваннями і психічними розладами.

В науці давно існує теорія, яка говорить, що відсутність в дитинстві контакту з мікроорганізмами не дає розвинутися нормальному імунітету. Це підвищує ризик алергії і астми. Наприклад, діти, які виросли за містом, оточені тваринами і різними мікроорганізмами, виростали з більш стійким імунітетом. У них же був знижений ризик психічних захворювань в порівнянні з городянами.

Повідомляється, що в рамках останніх досліджень вчені вводили Mycobacterium vaccae гризунам. Бактерії міняли поведінку мишей, і ефект був порівнянний з антидепресантами за рахунок придушення запалення. Вчені також ізолювали з бактерій липид і синтезували новий - 10 (Z) -гексадеценовую кислоту.

Усередині імунних клітин (макрофагів) липид з'єднувався з PPAR-рецептором, блокуючи ключові шляхи, керівні запаленням. Коли клітини заздалегідь обробляли ліпідом, вони ставали при стимуляції більш стійкими до запалення.

за матеріалами, Eurek Alert