ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Світові новини медицини

Антибіотики, прийняті перед кесаревим розтином, визнані небезпечними для дітей

Контакт з антибіотиками ще на стадії внутрішньоутробного розвитку може послабити імунну систему і підвищити ризик розвитку хвороб легенів у дитини, попереджають медики. Власне, як показали експерименти з мишами, антибіотики вбивали важливі бактерії в шлунково-кишковому тракті (ШКТ), порушуючи весь баланс, пише New Scientist.

Експерти змогли виділити сполуки, що вивільняються бактеріями. Ці сполуки "командують" дитячим легким почати продукувати імунні клітини, "розповідають", скільки їх потрібно зробити і коли використовувати. Порушення бактеріального балансу в шлунково-кишковому тракті, навіть тимчасове, встигало зробити новонароджених мишенят, схильних до пневмонії та навіть смерті.

Власне, лікарі кажуть про практику використання антибіотиків перед кесаревим розтином. Їх дають, щоб захистити від стрептококової інфекції. Але, крім шкідливих бактерій, антибіотики вбивають корисні мікроорганізми. І це пояснює, чому люди, здавалося б, без генетичних факторів ризику астми та інших хвороб легенів, стають жертвами даних недуг.

За матеріалами, New Scientist.