ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Новини компанії

Такий різний остеопороз. Як вірно обрати лікування

26.05 – 27.05.2021 «Клінікою сучасної ревматології» м. Київ було проведено чергову щорічну зустріч «Травневі ревмодні» з лікарями ревматологами, терапевтами та іншими спеціалістами в он-лайн режимі. Очікувану та цікаву доповідь з теми остеопорозу було представлено Григор’євою Наталею Вікторівною (д.м.н., професором, науковим співробітником Інституту геронтології, Київ) «Такий різний остеопороз. Як вірно обрати лікування». Основними висновками доповіді були наступні постулати:

  • Оцінка ризику остеопоротичних переломів та діагнозу остеопорозу базується на показниках «золотого стандарту» діагностики двуенергетичної рентгеновської абсорбціометрії та показнику FRAX
  • Вибір терапії остеопорозу базується на рекомендаціях наявних посібників з урахуванням наявних факторів ризику

Бісфосфонати – препарати «першої лінії» в терапії остеопорозу, –

  • ефективні для профілактики та лікування
  • Антиостеопоротичне лікування не змінює ризику розвитку COVID – 19 та необхідно своєчасне призначення антиостеопоротичної терапії в залежності від первинного ризику перелому.

Окремо професор зупинилася на позитивному особистому досвіді та досвіді колег застосування препарату Золеум в Інституті геронтології.

Із записом першого дня конференції, як і з доповіддю проф. Григор’євої (з 3 г 11 хв запису та до кінця запису) є можливість ознайомитися за посиланням https://youtu.be/iKDEj9-sEsc

ЗОЛЕУМ. Зручне управління остеопорозом!