ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Новини компанії

Остеопороз - від уявлень до дій. Золеум.

22.09.2020 компанія “Аnanta Medicare” спільно з “Клінікою сучасної ревматології” м. Київ провели перший вебінар на тему остеопороз із лекцій “Остеопороз - від уявлень до дій” виступила проф. Єгудіна Єлизавета Давидівна.

На користь актуальності обраної теми говорять не тільки такі цифри, так до 2050 року внаслідок збільшення населення Землі і тривалості життя число остеопоротичних переломів буде складати понад 6 мільйонів, а за даними ВООЗ, щорічно в світі близько 9 мільйонів переломів припадає на остеопороз і кожні 3 секунди в світі відбувається один перелом, викликаний остеопорозом, але і то кількість лікарів, які приєдналися до даного вебінару, а їх було понад 300.

Впродовж 2 годинної лекції проф. Єгудіна детально зупинилася на таких питаннях як класифікація, епідеміологія остеопорозу і остеопоротичних переломів, факторах ризику, скринінгу та діагностики остеопорозу, а також на методах лікування і профілактики. До патогенетичних методів лікування остеопорозу в даний час відносять призначення бісфосфонатів, а засобом першої лінії серед бісфосфонатів є золедроновая кислота. Золедроновая кислота в дозі 5 мг 1 раз на рік рекомендована як для жінок з постменопаузального остеопорозу, так і для чоловіків для лікування і профілактики остеопорозу, а також для пацієнтів з глюкокортикоид-індукованим остеопорозом.

У липні 2020 року компанія “Аnanta Medicare” представила на ринок України препарат Золеум, який містить золедронову кислоту в дозі 5 мг в 100 мл. Тим самим, у лікарів з'явилася можливість призначати, а у пацієнтів отримувати одне з найсучасніших, ефективних і зручних засобів профілактики і лікування остеопорозу.