ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Новини компанії

Остеопороз – алгоритм дій. Золеум.

12.04.2021 компанія "Аnanta Medicare" спільно з "Клінікою сучасної ревматології" м. Київ провели черговий вебінар на тему остеопороз і остеопенія. З лекцією "Остеопороз – алгоритм дій" виступила проф. Єгудіна Єлизавета Давидівна.

Протягом 1,5 годинної лекції проф. Єгудіна у вигляді алгоритмів і відповідей на питання, зупинилася на таких питаннях як класифікація, епідеміологія остеопорозу і остеопоротичних переломів, факторах ризику, скринінгу та діагностиці остеопорозу та остеопенії, диференціальній діагностиці, а також на методах лікування і профілактики. З новинок були відзначені останні практичні клінічні рекомендації Американської асоціації клінічних ендокринологів (Pauline M. Camacho та ін., 2020) в яких зазначено, що з метою профілактики постменопаузального остеопорозу Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалено використання золедронової кислоти в дозі 5 мг внутрішньовенно 1 раз на 2 роки, тоді як для лікування остеопорозу рекомендовано введення препарату в тій же самій дозі 1 раз на рік.

Базою для подібних рекомендацій послужило одне з останній досліджень золедронової кислоти у жінок похилого віку (65 років і старше), в якому взяли участь 2000 жінок з остеопенією (показник T від -1,0 до -2,5). Учасники були розподілені випадковим чином для введення 4 інфузій або золедронової кислоти в дозі 5 мг (група золедронат) або фізіологічного розчину (група плацебо).

Препарати вводили з 18-місячними інтервалами. В результаті було доведено, що ризик невертебральних переломів або переломів хребців з огляду на їх крихкість був значно нижчим ніж у групі жінок з остеопенією, які отримували золедронат, в порівнянні з групою жінок, які отримували плацебо (Ian R. Reid та ін., 2018).

 

ЗОЛЕУМ. Зручне управління остеопорозом!