ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Новини компанії

Міждисциплінарна науково - практична конференція « Гостре пошкодження нирок » 15 березня 2013 року в м.Київ на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім . П.Л.Щупіка

Міждисциплінарна науково - практична конференція « Гостре пошкодження нирок » 15 березня 2013 року в м.Київ на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім . П.Л.Щупіка відбулася міждисциплінарна науково - практична конференція « Гостре пошкодження нирок » , присвячена Міжнародному дню нирки в Україні .

Конференція організована кафедрою нефрології та нирково - замісної терапії ( зав.каф . Проф . Д. Іванов ) і Української національної Асоціацією діалізологов . В рамках конференції були розглянуті практичні питання лікування захворювань нирок та міждисциплінарні проблеми в світлі останніх оновлених посібників з гострого пошкодження нирок 2012-2013 р.р.

Основні науково - практичні напрямки роботи конференції включали :

 

- гостре пошкодження нирок ;

- нирки і артеріальна гіпертензія ;

- нирки і діабет ;

- антибіотики в нефрології ;

- нирки - міждисциплінарні аспекти

 

Конференція об'єднала фахівців різних дисциплін: нефрологів, кардіологів, терапевтів, сімейних лікарів, ендокринологів. Традиційно з вітальною промовою до організаторів та учасників конференції виступили представники Міністерства охорони здоров'я України та адміністрації НМАПО імені П.Л.Щупіка, які побажали всім учасникам конференції успіху і плідної работи.Важной проблемою сучасної нефрології є пошкодження нирок (розвиток хронічної хвороби нирок - ХХН) у хворих на тлі артеріальної гіпертензії та цукрового діабету, тому в рамках конференції особлива увага приділялася різним аспектам взаємозв'язку ниркової та серцево-судинної патології.


Цій проблемі були присвячені доповіді професора, зав.каф.нефрологіі і почечнозаместітельной терапії НМАПО ім.П.Л.Щупіка Іванова Д.Д., а також професора, наукового керівника відділення гіпертонічної хвороби ННЦ «Інститут кардіології ім.академіка М.Д.Стражеска» НАМН України Свищенко Є.П. В ході доповідей розглядалися сучасні можливості впливу на ренін-ангіотензин-альдостеронову систему, тому що її активація є основним фактором розвитку серцево-ниркової патології. Для попередження або уповільнення прогресування ХХН рекомендовано досягнення цільового рівня артеріального тиску (АТ) <130/80 мм рт. ст., а при наявності протеїнурії - <125/75 мм рт. ст.


Особливу увагу в такій ситуації приділялася застосуванню інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту (ІАПФ), тому що вони володіють доведеною ефективністю в зниженні АТ, а також мають виражений органопротекторний ефект. Серед представників ІАПФ «золотим стандартом» у лікуванні пацієнтів з ХХН є раміприл, тому що він має найбільшу переконливу доказову базу в лікуванні пацієнтів цієї категорії. У портфелі компанії «Ананта Медікеар» є препарат з групи ІАПФ Кардіпріл® (раміприл), який випускається у формі капсул в дозуваннях 2,5 мг, 5 мг і 10 мг.

Кардіпріл® ̶ найбільш оптимальний ІАПФ в лікуванні пацієнтів з ХХН, тому що крім антигіпертензивної активності, він проявляє виражений нефропротекторний ефект. Завдяки даним ефектів, Кардіпріл® (раміприл) здатний знижувати наростання альбумінурії, прогресування нефропатії, а також зменшує ризик розвитку ниркової недостатності. Також Кардіпріл® (раміприл), в порівнянні з іншими ІАПФ (еналаприл, лізиноприл, каптоприл, периндоприл), має подвійний шлях виведення (60% - нирки, 40% - печінка), тому він добре виводиться з організму навіть при зниженні видільної функції нирок


У програму конференції входило також кілька доповідей, присвячених антибактеріальної терапії гострих і хронічних захворювань нирок. Доповідь зав. каф.нефрологіі і почечнозаместітельной терапії НМАПО ім. П.Л.Щупіка професора Іванова Д.Д. був присвячений останнім європейським рекомендаціям з лікування інфекцій сечових шляхів (ІМП): гострого циститу і пієлонефриту. Особливе значення було приділено проблемі лікування пієлонефриту. Препаратами першої лінії, особливо для пацієнтів чоловічої статі, є фторхінолони: ципрофлоксацин, гатифлоксацин, левофлоксацин.


У портфелі компанії «Ананта Медікеар» присутній препарат з групи фторхінолонів Гатилин (гатифлоксацин). Випускається в таблетках по 200 і 400 мг. Гатилин має широкий спектр антибактеріальної дії: грампозитивні, грамнегативні, анаеробні, атипові мікроорганізми, який перекриває клінічно значущих збудників ІМП. Крім того, у Гатилин вигідні фармакокінетичні параметри: висока біодоступність при пероральному застосуванні (96%), хороший розподіл в органах і тканинах. Важливим при лікуванні ІМП є те, що Гатилин виводиться через нирки, створюючи тим самим високі бактерицидні концентрації в сечі. війною механізм дії Гатилин (пригнічення ДНК-гірази і топоізомерази-4) забезпечує повільний розвиток резистентності мікроорганізмів. Для лікування гострого циститу, гострого уретриту Гатилин застосовують в дозі 400 мг в перший день, потім по 200 мг / день протягом двох наступних днів. Для лікування гострого і хронічного пієлонефриту, хронічного циститу і хронічного уретриту Гатилин застосовують в дозі 400 мг один раз на день або по 200 мг 2 рази на день протягом 10-14 дней.Согласно європейськими рекомендаціями 2012 року, препаратами вибору в лікуванні пієлонефритів, особливо в дитячій практиці, є цефалоспорини III і IV поколінь.


Серед цефалоспоринів особливе місце в лікуванні ІМП займає цефепим (Цефотрін). Цефотрін має збалансований спектр антимікробної дії за рахунок впливу як на грамположительную, так і на грамнегативну флору, а також анаеробні мікроорганізми. За впливом на госпітальні мікроорганізми, що викликають важкі пієлонефрити, абсцеси нирок, Цефотрін перевершує інші цефалоспорини. При інфекціях сечовивідних шляхів, у тому числі пієлонефрити, Цефотрін призначають в дозі 0,5-1 мг 2 рази на добу з інтервалом 12 годин. При пієлонефриті у дітей Цефотрін застосовують в дозі 50 мг / кг кожні 8 годин.


Препарат застосовують шляхом внутрішньовенного або внутрішньом'язового введенія.Традіціонно в процесі конференції була організована фармацевтична виставка , в якій брали участь понад 10 фармацевтичних компаній . В рамках даної виставки компанією « Ананта Медікеар » були представлені препарати , які широко застосовуються в нефрологічної практиці . Препарати з кардіологічної групи : Кардіпріл® ( раміприл ) , Лімістін ( аторвастатин ) і Азі- Атор ( комбінація аторвастатину з езетіміба ) ;

антибактеріальні препарати: фторхінолон IV покоління Гатилин (гатифлоксацин), препарат з групи макролідів Азіклар® (кларитроміцин), цефалоспориновий антибіотик ІV покоління Цефотрін (цефіпім), Клавамітін® (комбінація амоксициліну та клавуланової кислоти), Золоксацін® (комбінація норфлоксацина з тинідазолом) протигрибковий препарат Ітрунгар (ітраконазол), карбапенемових антибіотик Іфем (меропенем). Використання в клінічній практиці високоефективних, сучасних препаратів, рекоменованних провідними світовими рекомендаціями, забезпечить надання пацієнтам якісної допомоги в лікуванні захворювань нирок.