ananta medicare
НЕСКІНЧЕННА ТУРБОТА ПРО ВАШЕ ЗДОРОВ'Я
Україна
Україна
Новини компанії

Бісфосфонати у лікуванні остеопорозу

20-21 жовтня у Києві відбувся IV Науковий міжнародний симпозіум “Захворювання кістково-м'язової системи та вік”, яка була присвячена пам'яті проф. В.В. Поворознюка. Компанія Ananta Medicare підтримала захід та виступ проф. Бастрицької М.А. з доповіддю "Бісфосфонати у лікуванні остеопорозу".

Бісфосфонати (БФ) – це найбільша група препаратів, затверджена FDA для профілактики та лікування системного остеопорозу. Як у світі, так і в Україні бісфосфонатами, які найбільш широко використовуються є: алендронат, ризедронат, ібандронат та золедронат. Історія БФ починається з кінця 19 століття, коли 1897 р. Von Baeyer і Hoffman синтезували перший бісфосфонат. У першій половині XX століття БФ використовували в хімічній промисловості і лише в 1969 р. трапилося перше використання бісфосфонатів у людини, в 1971 р. перше використання при хворобі Педжета, а вже в 1995 перше повідомлення застосування БФ в клінічній практиці для лікування остеопорозу.

На сьогоднішній день БФ входять до основних клінічних рекомендацій для сімейних лікарів, ендокринологів, ревматологів та інших фахівців, будучи препаратами першої лінії для профілактики та лікування системного остеопорозу у жінок у постменопаузальний період та у чоловіків, для лікування глюкокортикоїд-індукованого остеопорозу.

В основі дії всіх БФ лежить пригнічення активності остеокластів, тим самим уповільнюється процес резорбції кістки та знижується ймовірність подальших переломів. Активність БФ, яка визначається in vivo та in vitro, різна, при цьому активність золедронату значно перевершує всі інші бісфосфонати.

Бісфосфонати застосовуються як перорально (адендронат, ризедронат та ібандронат), так і парентерально (ібандронат та золедронат).

В основі довгострокового лікування системного остеопорозу лежить необхідність поєднання трьох компонентів терапії, а саме: ефективне попередження ризику переломів, безпека терапії та висока зручність застосування лікарських засобів при довгостроковій терапії.

Далі буде ….

 

Компанія “Аnanta Medicare” представляє єдиний генерик золедронової к-ти в Україні лікарський засіб Золеум (золедронова к-та в дозі 5 мг на 100 мл), роблячи його доступним для пацієнтів з остеопорозом.

          

ЗОЛЕУМ. Зручне управління остеопорозом!